Onderzoek

Met behulp van diverse apparatuur kunnen wij uw huisdier zo goed mogelijk onderzoeken.

Echografie
Met ons echo-apparaat (aanwezig op de kliniek in de Binnenhof in Rotterdam Ommoord) kunnen wij verschillende organen in de buik in beeld brengen. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook de dracht van uw huisdier vaststellen! Belt u van te voren even voor extra informatie en afspraak?



Röntgen
Bij sommige problemen die opduiken tijdens het consult, is het verstandig om verder onderzoek te doen met behulp van het röntgenapparaat. Denk hierbij aan botbreuken, ademhalingsmoeilijkheden, hartproblemen of langdurige diarree. Wij werken met een digitaal röntgensysteem waardoor de foto’s snel bekeken kunnen worden. Neemt u van te voren even contact op voor extra informatie en een afspraak?

  


Urineonderzoek
Ook is er op de kliniek en bij onze dependances de mogelijkheid om urine te onderzoeken, bijvoorbeeld om urinekristallen of een blaasontsteking op te sporen. Indien uw hond of kat al vaker urinewegproblemen heeft gehad, kunt u op de kliniek ook gewoon een urinemonster binnen komen brengen zodat wij deze direct kunnen bekijken!
De urine dient zo vers mogelijk te zijn (maximaal 2 uur oud) en het liefst in een koelkast bewaard te worden. Lukt het u niet om urine op te vangen bij uw hond of kat? Neemt u dan contact met ons op voor tips en of eventuele hulpmiddelen bij het opvangen.


Struvietkristallen in de urine van een kat


Bloedonderzoek
Wij hebben zelf de apparatuur in huis om standaard bloedonderzoek uit te voeren. Hierbij valt te denken aan een pre-anesthetisch bloedonderzoek of een ouderdomsprofiel. Dit bestaat meestal uit het bepalen van de nierfunctie, leverfunctie en suikerwaarden. Voor de minder voorkomende ziekten kunnen wij het bloed opsturen naar een gespecialiseerd laboratorium.
Ook voor het diagnosticeren van FIV (besmettelijke kattenaids) en FeLV (besmettelijk kattenleukemievirus) met behulp van bloedonderzoek hebben wij materiaal in huis.
Tijdens ons spreekuur aan de Binnenhof kunnen wij direct het bloed onderzoeken. Komt u langs bij één van onze dependances belt u dan even van te voren zodat wij de juiste materialen bij ons hebben en direct erna naar de hoofdpraktijk kunnen rijden om het bloed te onderzoeken.


Ontlastingsonderzoek
Bij sommige problemen is het verstandig om een ontlastingsonderzoek uit te voeren. Bijvoorbeeld bij langdurige diarree of bij het vermoeden van parasieten in de ontlasting.
Eenvoudig parasietenonderzoek, bijvoorbeeld Giardia, kunnen wij zelf uitvoeren. Wij adviseren dan om ontlasting van 3 opeenvolgende dagen mee te nemen. Voor uitgebreider ontlastingsonderzoek sturen wij monsters naar een gespecialiseerd laboratorium.
Tijdens ons spreekuur aan de Binnenhof kunnen wij direct de ontlasting onderzoeken. Komt u langs bij één van onze dependances belt u dan even van te voren zodat wij de juiste materialen bij ons hebben en direct erna naar de hoofdpraktijk kunnen rijden om de ontlasting van uw dier te onderzoeken.


Huidonderzoek
Wanneer uw dier al langere tijd huidproblemen heeft kunnen wij een afkrabsel maken om de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Tijdens ons spreekuur aan de Binnenhof kunnen wij direct het materiaal van de huid te onderzoeken. Komt u langs bij één van onze dependances belt u dan even van te voren zodat wij de juiste materialen bij ons hebben en direct erna naar de hoofdpraktijk kunnen rijden om het materiaal van de huid te onderzoeken.

 
dr. Woof! Veterinaire Dienstverlening staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 54592992.
Ons BTW-nummer is NL002028824B34
Creatie en realisatie door The MindOffice
Beoordeling van Dr. Woof op facebook.com: 4.4 uit 5 (59 beoordelingen)